Home / Atleten / Top 5 running apps

 

running apps

Tegenwoordig ga je niet meer hardlopen zonder een app op je smartphone die je begeleidt tijdens je training. Deze app is je persoonlijke coach want met behulp hiervan kun je een trainingsschema bijhouden, je voortgang bekijken, je favoriete muziek toevoegen, je route naderhand bekijken en je prestaties delen op diverse social media. Maar wat is nou de beste running app om jouw te begeleiden tijdens je run? In dit artikel is een top 5 samengesteld met running apps die allen voor zowel iPhone als Android-toestellen beschikbaar zijn. Wie weet zit jouw nieuwe favoriete app er wel tussen?

1. Nike+ Running

De app Nike+ Running houdt je route, de afstand, de tijd en snelheid bij. Je kunt je favoriete muziek toevoegen en op de kaart zie je precies hoe je gelopen hebt. Tijdens het rennen krijg je feedback en met de Nike+ coach krijg je dagelijks tips om je doel te kunnen bereiken. Uiteraard kan je ook je prestaties delen op social media.

2. Strava

Met Strava kan je je hardloop- en fietssessies bijhouden door middel van GPS. De routes worden geregistreerd en tijdens je training worden gegevens als afstand, tempo, hoogteverschillen en verbranden calorieën bijgehouden. En al je vrienden hoeven jouw prestaties niet te missen, want ook met de app kan je alles delen.

3. Endomondo

Deze app profileert zich als de beste persoonlijke coach voor tijdens je training. Het handige aan deze app is dat hij niet alleen voor hardlopen geschikt is, maar ook voor bijvoorbeeld fietsen, wandelen of paardrijden. Zolang je maar een afstand aflegt en de app volgt iedere tijd, snelheid, afstand en het aantal verbranden calorieën. Tijdens je training krijg je via audio de afstand te horen en volgt hij je hartslag. Verder kan je een trainingsschema bijhouden en helpt hij je doel te realiseren. Ook heeft deze app de mogelijkheid tot delen op social media.

4. Runkeeper

Ook Runkeeper volgt je training via GPS en is een coaching programma om je gestelde doel te behalen. Tijdens je training volg je de audiobegeleiding en kan je je lievelingsmuziek afspelen. Ook je hartslag wordt bijgehouden. Leuk extraatje is dat je onderweg foto’s kunt maken om te bewaren of te delen me je vrienden op social media.

5. Runtastic

De naam zegt niet alles over wat de app doet. Hij is namelijk niet alleen voor hardlopen geschikt, maar net als Endomondo voor iedere bewegingsactiviteit; zowel in- als outdoor. Door middel van GPS wordt alles in kaart gebracht: afstand, tijd, tempo, hoogte, calorieën, enzovoort. Je kunt je persoonlijke trainingsdagboek bijhouden en op de kaart zie je niet alleen je route maar ook de hoogteverschillen, tempo en snelheid.


 
Share this page
 

Recente updates

 

Archief