Home / Nieuws / The Hunger Project

 

Er zijn grote hardloopwedstrijden die verbonden zijn aan een goed doel. Een voorbeeld hiervan is The Run for the Hunger Project.

Het project

Duizenden mensen in de wereld lijden iedere dag honger: dit wordt ook wel chronische honger genoemd. The Hunger Project richt zich op een duurzaam einde van deze chronische honger. Door middel van projecten in met name Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika proberen ze om de mensen zelf een toekomst op te bouwen zonder honger.
De mensen wordt geleerd wat ze zelf kunnen doen aan hun chronische honger. Ze worden niet als slachtoffer behandeld, maar als iemand die een kans heeft om hun honger te beëindigen.

Run for the Hunger Project

In november werd al weer voor de 7e keer deze hardloopwedstrijd georganiseerd. De loper kan 5 of 10 km lopen en de start en finish is in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Je kunt op verschillende manieren mee doen aan de hardloopwedstrijd. Als je je als individuele loper wilt inschrijven, moet je 250 euro inschrijfgeld betalen. Voor 1000 euro kun je als team van zes lopers meedoen. Voor kinderen (tot 14 jaar) is er de Kidsrun, zij betalen slechts 10 euro.
Naast hardlopen, kun je ook meedoen aan een wandeltocht. Voor 100 euro kun je 5 km wandelen. De opbrengst gaat geheel naar het Hunger Project. Aan deze laatste editie van de Run for the Hunger Project hebben zo’n 900 deelnemers meegedaan.


 
Share this page
 

Recente updates

 

Archief