Home / Nieuws / Hardloopwedstrijden regio Utrecht

 

hardloopwedstrijd

Gaat het goed met je trainingen en boek je vooruitgang? Misschien heb je wel zin om mee te doen aan een wedstrijd. Zo kan je gericht naar een bepaald doel werken en eens ervaren hoe het is om aan een wedstrijd mee te doen. De komende maanden zijn er tal van wedstrijden in de regio Utrecht van allerlei niveaus. We hebben er een paar uitgepikt.

19 augustus: Henschotermeer Games Zomereditie II – Woudenberg

Tijdens de Henschotermeer Games kan je kiezen uit 1.500 meter of 10 kilometer duoloop. Bij deze laatste loop je samen met je hardloopmaatje. Wil je ook nog een stukje zwemmen? Dat kan ook! Dan kies je voor de Swim-Run-Swim-Run. Je zwemt dan eerst 300 meter, daarna 3 kilometer hardlopen, dan weer 300 meter zwemmen, om vervolgens af te sluiten met 3 kilometer hardlopen.

12 september: The Color Run – Utrecht

Wie kent de Color Run niet? Je start in het wit gekleed en onderweg tijdens het 5 kilometer lange parcours wordt je ondergedompeld in kleurpoeder. Als een regenboog verschijn je over de finish. Nieuw dit jaar is de Shine-zone. En zoals het woord al zegt: je gaat niet alleen gekleurd, maar ook nog eens glitterend naar de finish. Samen met de 60.000 deelnemers een leuk feestje gebouwd met DJ’s, dansers, danseressen en verrassingen.

10 oktober: The Blind Run – Utrecht

The Blind Run is een bijzondere sponsorloop georganiseerd door de Bartiméus Sonneheerdt Vereniging. Je loopt in duo’s, waarbij de ene loper wel kan zien en de andere niet. Deze is namelijk geblinddoekt, slechtziend of blind. Je wordt aan elkaar verbonden met een band en loopt in anderhalf uur zoveel mogelijk kilometers. Dit allemaal voor het goede doel. Het is de bedoeling zoveel mogelijk geld op te halen voor blinde en slechtziende kinderen. Dit jaar wil de organisatie de opbrengst besteden aan ‘3D printen voor voelbaar onderwijs’.

7 november: Halve marathon Renswoude

Bij dit hardloopevenement draait het natuurlijk om de halve marathon van 21,1 kilometer. Is dit nog iets te gortig? Dan kan je nog kiezen uit 5 of 10,5 kilometer. Alle afstanden gaan over de verharde weg. Naast prijzen voor de beste lopers, worden er ook nog extra prijzen uitgereikt aan lopers die aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.

20 december: Vechtrun 7-loop

Atletiekvereniging Hellas uit Utrecht organiseert het hele jaar door wedstrijden waar iedereen aan mee kan doen. Je hoeft geen lid te zijn van de vereniging. Bij de Vechtrun 7-Loop kan je kiezen uit de volgende afstanden: 2,5, 5, 10 of 15 kilometer.

Klaar voor de marathon?

Misschien krijg je het na je eerste wedstrijdervaring wel zo te pakken dat je volgend jaar wel mee wilt doen aan de Marathon van Utrecht. Deze vindt plaats op 20 maart, dus heb je voldoende tijd om je voor te bereiden. De komende maanden zijn er naast de bovengenoemde wedstrijden nog tal van andere wedstrijden. Neem eens een kijkje op deze site, wie weet zit er nog wel een tussen waar je graag aan mee wilt doen.


 
Share this page
 

Recente updates

 

Archief