Home / Tips / De mooiste marathon van Nederland

 

Ook in Nederland worden diverse marathons georganiseerd, waarvan de marathon in Rotterdam wellicht de bekendste is. Er is ook een marathon die misschien wel de titel ‘mooiste en zwaarste marathon van Nederland’ mag krijgen: de Kustmarathon van Zeeland.

Duinen, bos en de kust

Het ruim 42 km lange parcours brengt de renners langs de Zeeuwse kust, door het bos en natuurlijk ook over dijken en duinen. Een prachtige omgeving dus. Er zitten verschillende hoogten en dalen in het parcours. Zo kun je genieten van prachtige uitzichten over bijvoorbeeld de Noordzee of een van de vele pittoreske dorpjes. De start is in Burgh Haamstede, de marathon finisht in Zoutelande. De deelnemers moeten de marathon binnen 6 uur lopen.

Marathonweekend

Het hele weekend dat de Kustmarathon gehouden wordt, zijn er verschillende andere tochten te maken. De Kustmarathon zelf vindt plaats op zaterdag 4 oktober 2014. Op de vrijdag voorafgaand kunnen wordt een speciale Ladiesrun georganiseerd. Vrouwen kunnen deelnemen aan een hardloopwedstrijd over 10 of 5 km. De route is voor een deel hetzelfde als die van de ‘grote’ marathon.
Op de zondag ná de Kustmarathon is er nog de mogelijk om de marathon wandelend af te leggen. Dus de volle 42 km en 195 meter niet rennend, maar op het gemak wandelend. Je moet minimaal 12 jaar zijn om hier aan mee te doen.


 
Share this page
 

Recente updates

 

Archief