Home / Atleten / De Blade Runner officieel aangeklaagd voor moord

 

Oscar Pistorius is gisteren officieel aangeklaagd voor moord. Pistorius wordt ervan verdacht zijn vriendin met voorbedachten rade om het leven te hebben gebracht. Als de Zuid-Afrikaanse Pistorius veroordeeld wordt dan kan hij levenslang krijgen.

Blade Runner

Pistorius werd in 2012 wereldberoemd toen hij als eerste atleet met twee geamputeerde benen deelnam aan de Olympische Zomerspelen. Hij wist op de 400 meter de halve finale te bereiken en kwam met het estafetteteam op de 4 x 400 ronde tot de finale waar achtste werd gefinisht. Pistorius kreeg de naam Blade Runner doordat hij moet rennen op protheses die in het Engels onder de naam ‘blades’ door het leven gaan.

Moord

Na de Olympische Spelen kwam de Blader Runner echter al snel in negatieve zin in het nieuws. Eerst kwam in het nieuws dat hij per ongeluk zijn vriendin zou hebben doodgeschoten, omdat het donker was en hij dacht dat ze een inbreker was. Na onderzoek van de politie denkt de aanklager echter Pistorius haar heeft vermoord na een ruzie en er dus sprake is van moord.


 
Share this page
 

Recente updates

 

Archief