Home / Atleten / Bolt loopt goede tijd op 100 meter in Brussel

 

Usain Bolt heeft tijdens de Memorial Van Damme de 100 meter gewonnen. De populaire Jamaicaan wist een tijd van 9,80 op de klokken te zetten en hij evenaarde daarmee bijna zijn tijd van 9,77 tijdens het WK in Moskou.

Jamaicaans succes

De Memorial Van Damme was de laatste belangrijke race van het seizoen en daarom wilde iedereen nog even goed voor de dag komen. Op de 100 meter sprint was het vooral Jamaica dat indruk wist te maken. Naast Bolt wist ook Nesta Carter het podium te halen. Carter wist het zilver binnen te slepen door in een tijd van 9,90 over de streep te komen. De derde plek ging met een tijd van 9,94 naar de Amerikaan Justin Gatlin.

Bolt actief tot OS 2016

De 27-jarige Bolt liet eerder deze week al weten dat hij het hardlopen nog lang niet zat is en hij wil daarom nog doorgaan met hardlopen tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Tijdens de Olympische Spelen in 2016 wil hij, net als 4 jaar eerder en 8 jaar eerder, het goud op de 100, 200 en 4×100 meter veroveren. Als dat zou lukken, dan zou het volgens Bolt een mooi moment zijn om de renschoenen aan de wilgen te hangen.


 
Share this page
 

Recente updates

 

Archief