Home / Nieuws / Asics komt met epische race tegen de zon

 

Wanneer je begint met hardlopen, is het belangrijk je goed voor te bereiden en uit te vinden wat je motiveert. Zo heb je een goede uitrusting nodig, en kun je misschien beter presteren wanneer je bijvoorbeeld luistert naar muziek. Maar om jezelf echt te motiveren, en jezelf uit te dagen steeds beter te worden, moet je jezelf doelen stellen: schrijf je in voor een wedstrijd of marathon. En zo begonnen ook ooit de renners die zojuist de Mont Blanc overmeesterden.

Race tegen de zon rondom de Mont Blanc

Op 21 juni, de dag met de meeste zonuren, gingen renners de strijd aan met het licht. In de 15 uur, 14 minuten en 35 seconden die deze dag in het gebied duurt, moesten de twee superervaren trailrunnerteams de omtrek van de Mont Blanc zien af te leggen tijdens deze ongekende race tegen de natuur van Asics.

Team Ultra-Trail, bestaande uit vier van de beste trailrunners van de wereld, zijnde Thevenard, Araki, Buud en Lorblanchet, completeerde de uitdaging in 15 uur, 3 minuten en 37 seconden, en versloegen de zon daarmee met 37 minuten. Team Enduro, met Don, Schiester, Kimmel, Zapater, Cussot, Naegele en Theunis, was minder tegen de krachten van de natuur opgewassen, en liep net 33 seconden te laat achter de zon aan.

hoge-veluwe-trail-hoenderloo-2014Uitdagende marathons in eigen omgeving

Een race als deze is natuurlijk voor de beginnende hardloper voorlopig nog niet weggelegd, en voor velen is dit ook niet het streven. Maar gelukkig is er genoeg op hardloopgebied in de buurt te vinden. Zo schrijven wij al over The Hunger Project voor het goede doel, de Kustmarathon van Zeeland en de Marathon van Utrecht in 2015.

Ben je echter toch op zoek naar meer avontuur, en wil je je heil zoeken in het trailrennen zoals rondom de Mont Blanc (deels hardlopen, deels hiken), dan ook kun je in Nederland terecht. Ren bijvoorbeeld 16 of 43 kilometer door het stuifduinlandschap en de nauwelijks begaanbare paden van de Hoge Veluwe (schrijf je hier in voor zaterdag 4 oktober), of doe mee aan de jaarlijkse trailrunning dag georganiseerd door Bever Outdoor.

Veluwe trail 2013 - ByRyan Photography (1 van 3)

Veluwe trail 2013 - ByRyan Photography (2 van 3)

Veluwe trail 2013 - ByRyan Photography (3 van 3)


 
Share this page
 

Recente updates

 

Archief